• idag
  19 sep
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  20 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  21 sep
  19°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Beläggningsarbete på 26:an

Trafik
PUBLICERAD:
Trafikanter uppmanas att välja väg 200 över Väring-Tidan-Mariestad.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Ett beläggningsarbete påverkar framkomligheten på riksväg 26 de kommande veckorna. Trafikanter som brukar färdas mellan Skövde och Mariestad uppmanas att välja länsväg 200.

Med start lördagen den 15 augusti och två till tre veckor framöver kommer Trafikverket att genomföra ett beläggningsarbete på 26:an i höjd med Timmersdala (Lövåsen-Mobacka). Det handlar om att jämna ut vägen som har blivit väldigt spårig. Först tas den gamla asfalten bort och sedan läggs ett nytt lager på. Arbetet delas upp i färdriktningarna, där den södergående sidan kommer att asfalteras först, och därefter den norrgående sidan.

Trafikanter som ska färdas mellan Skövde och Mariestad uppmanas att välja väg 200, om möjligt. Detta för att minska fordonstrafiken på den aktuella sträckan då det kommer att vara många arbetsfordon och vägarbetare i rörelse. Skyltar som har satts upp nära Karstorpsrondellen i Skövde meddelar om detta.

Annars kommer den södergående trafiken att ledas om via länsväg 2747 och 2770. Trafiken som färdas norrut, mot Mariestad, kommer att kunna köra på den befintliga vägbanan under tiden som den södergående vägbanan asfalteras. Efter det dirigeras trafiken över till den södergående körbanan när den är färdigasfalterad.

Man reserverar sig för dålig väderlek som kan komma att försena arbetet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.