Hoppa till huvudinnehållet

Nya STC-gymmet i Norra Ryd invigdes

Publicerad:
Platschef Louise Ljungemo anser att läget är strategiskt bra.
Platschef Louise Ljungemo anser att läget är strategiskt bra. Foto: Tobias Larsson Franzén

Ett nytt STC-gym har öppnat i Skövde - det fjärde i ordningen. I lokalen finns möjlighet att utöva många olika sorters träningsmetoder.

Gymmet, beläget i Norra Ryd på vägen ut mot Mariestad, är en bra plats att verka på, enligt Louise Ljungemo som är platschef för STC-anläggningarna i Skövde.

– Jag tror det är ett mycket bra läge med pendeltrafiken Skövde-Mariestad som passerar på 26:an alldeles utanför. Vi har fått positiv respons från boende i Stöpen och Södra Ryd, säger hon.

Gymmet är totalt 1 900 kvadratmeter stort och det finns många olika sorters träningsmetoder att utöva. I ena änden av lokalen finns möjlighet att träna med vikter medan övervåningen i andra änden av lokalen är tillägnad konditionsträning.

På ett annat område är det tänkt att man ska kunna utöva något som kallas HIT. Det är ett högintensivt träningspass där man tränar i intervaller tillsammans med en coach.

HIT-anläggningen är den största inom STC.
HIT-anläggningen är den största inom STC. Foto: Tobias Larsson Franzén

– Våran HIT-anläggning är den största inom STC, säger Louise.

Man har även satsat på virtuell träning. I två rum finns det två stora skärmar där man kan träna under ledning av en coach under dygnets alla timmar.

Artikeltaggar

Motion och hälsaNorra RydSTC

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.