Hoppa till huvudinnehållet

Andreas sköt vildsvin på 205 kilo

Publicerad:
Andreas Lennartsson fällde bjässen vid Halna.
Andreas Lennartsson fällde bjässen vid Halna. Foto: Privat

Andreas Lennartsson fällde en bjässe till vildsvin vid Halna. Vid vägning uppgick galten till hela 205 kilo.

– Det här är ett minne för livet, säger jägaren från Närlunda.

Andreas Lennartsson bor på Närlunda Rosenhaga utanför Undenäs. På fredagskvällen hade han och jaktkamraten Christer Jansson gett sig ut med gevären i Halna. Klockan 1 på natten till lördag fick de syn på det enorma vildsvinet vid Hindrikstorp.

– Vi lokaliserade grisen 300 meter ut i vetet, och gjorde till att börja med en ansmygning på 100 meter och såg att grisen varsnade oss, fick vind av oss helt enkelt, och började förflytta sig mot skogsbrynet. Då kom vi fram till att vi gör ett försök att gå ett körspår i vetet. Vi hann att gå ungefär 50 meter, då kom grisen springandes snett mot oss och var på väg att hoppa över en bäck och rätt in i skogen. En sekund till så hade han varit borta, men jag sköt ett skott med min 6,5:a och då stöp han, berättar Andreas.

När de kom fram till vildsvinet förvånades de över vilken bjässe det var.

– Det var en riktig upplevelse. Vi orkade inte ta den där själva, utan ringde efter min svåger så han fick komma med bilkärra.

Foto: Privat

Vägning

Väl hemma hängde upp vildsvinet i traversen för att väga den.

– Innan han precis lyft huvudet och benen från backen då stod vågen på 160 kilo och då tänkte jag – jädrar, vilken gris!

Helt upphängd visade sig vildsvinet väga hela 205 kilo. Utsticket på betarna uppgår till 8,5 centimeter och den har en mankhöjd på ungefär 1 meter.

Andreas personrekord stack iväg rejält. Den största av de 17 vildsvin han tidigare skjutit låg på strax över hundra kilo. Andreas har nu lämnat in vildsvinet för att få ett bogmontage på den.

Artikeltaggar

HalnaNyheterUndenäs

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.