• idag
  25 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • måndag
  26 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Årsmöte hos Tibro Naturskyddsförening

Läsarnas
PUBLICERAD:

Efter att Tibro Naturskyddsförening fått ställa in sitt årsmöte i våras, kom man till förverkligande av årsmötet nu istället. 15-talet medlemmar slöt upp i Skinnfällens bygdegård.

Verksamheten har, trots virusrisk med avstånd, förverkligats med bland annat nattvandring på Kråk liksom att medlemmar gjort enskilda vandringar i trakten. Vi har uppmärksammat Tibro kommuns avverkningar, Trafikverkets rivning av järnvägen, Karlsborgsbanan som ska börja 2021, och då vill vi veta hur de gör för att inte skada sandödlans förekomst och de kulturella värden som finns utmed banan, liksom banans fortsatta liv i form av en eventuell cykelbana.

Hemsidan som legat nere, kommer att startas upp igen.

Nya val i styrelsen: Till ordförande i föreningen omvaldes Gillis Edman, nyval av Charlott Sandkvist ledamot, omval av Ann Bertilsson v. sekr. och Marie Eisersiö v. ordf. nyval. RoseMarie Edman kvar som sekr, och Lisbeth Petersson/Wennberg som kassör, övrig ledamot är Maria Mako kvar. Till styrelsesuppleanter nyvaldes Birgitta Augustsson och Agnetha Persson, kvar är Jens Sandgren och Karin Gunnarsdotter.

Som revisorer omvaldes Arne Sirén och nyval av Malin Carlsson. Suppleanter: nyval av Alf Källemark och omval av Claes-Göran Crommert. Till Valberedningen omvaldes Anneli Larsson och nyval av Göran Karlsson.

Nu ser föreningen fram emot en höst med tipspromenad i Rankås 20 september om allt funkar, studiebesöket på Ljusåkra 15 okt. är inställt tills vidare. Det blir fortsatt samarbete med kommunens miljöstrateg/arkitekt, samhällsbyggnadsenheten för en reviderad översiktsplan liksom länsstyrelsen.

Föreningens ekonomi är god, medlemsantalet är 234. Vi önskar att fler bidrar i miljöarbetet i kommunen liksom att vi nu ska revidera vårt eget miljömål i de arbetsområden som innefattar vårt intresse.

Tibro Naturskyddsförening ser framåt med stort intresse på framtida natur- och miljöarbete i kommunen och närliggande områden, och hoppas att medlemmarna stöder och gärna deltar i vårt arbete.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.