Nya deckare från Maria Richardsson

Publicerad:
Maria Richardsson har skrivit klart sin andra deckare, och nu kommer den första i pappersform. Foto: Anna Warner/arkiv

Maria Richardssons första deckare kommer nu även som pappersbok, och uppföljaren är på gång som ljudbok.

– Det ska bli väldigt roligt. Det känns viktigt att få ut dem på olika sätt.

I mars gavs Maria Richardssons tredje bok, och hennes första deckare, Våroffer, ut som ljudbok på förlaget Lind&co. Inom kort kommer den även ut som pappersbok på Joelsgården förlag.

Maria vill väcka tankar med sina böcker

Maria, som är från Igelstorp, är mycket nöjd med hur Våroffer har tagits emot av boklyssnarna.

– Över 1 900 personer har satt betyg på boken på Storytel. Men det är många fler som har lyssnat och boken finns även på fler ställen som har ljudböcker.

"Kändes otroligt stort"

På flera lyssningstjänster har boken sammanlagt fått nära fyra av fem i betyg, och som bäst låg den trea på topplistan hos Storytel, ett svenskt bokförlag som säljer strömning av ljudböcker.

– Det kändes otroligt stort. De allra flesta recensioner är positiva, och det är jätteroligt.

Ett annat förlag

För Maria kändes det viktigt att även ge ut boken i pappersform och hon hade möjligheten att göra det på ett annat förlag.

– Jag försökte med flera förlag men de sa nej för att de ville ha alla rättigheterna, och det gick ju inte eftersom den redan var utgiven på Lind&co. Men så hittade jag Joelsgården förlag och skrev kontrakt med dem.

Datumet för utgivningen är ännu inte spikat.

Utspelar sig i Skövde

Våroffer, som handlar om ond bråd död och ett barn som försvinner, är första delen i en serie om Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde. Alla personer är fiktiva och handlingen utspelar sig i Skövde med omnejd.

Maria är klar med del två, Gryningsdåd, och den ska ges ut som ljudbok på Lind&co, förmodligen under tidig vår. Den tredje boken i serien är under produktion.

Maria har tidigare gett ut två böcker, Den blomstertid nu kommer, och Och allt blir återfött.

Marias dröm gick i uppfyllelseMaria om uppföljaren: “Det har varit roligt att få använda min åldersnoja”Maria skriver om att blogga självbiografiskt i ny antologi

Artikeltaggar

LitteraturSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare