Höstprogrammet på Naturum spikat

Nyheter
PUBLICERAD:
Hösten på Naturum Hornborgasjön blir späckad.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Nu är höstprogrammet på Naturum Hornborgasjön färdigt. Det kommer att hållas olika sorters guidningar för mindre sällskap.

Under hösten kommer guidningarna att handla om vildsvin, tranor, grävlingar och fladdermöss. Även de populära barnvagnsguidningarna för föräldralediga vuxna med barn återkommer och utökas i antal.

– I en tid där många känner sig isolerade tror vi att de här naturpromenaderna kommer vara extra viktiga. Pandemin påverkar det mesta omkring oss och även vi har reviderat i årets höstprogram. Men naturen är sig lik och kan fortfarande skänka mycket tröst och glädje. Det vill vi bidra till, säger Sofie Stålhand, föreståndare på Naturum Hornborgasjön, i ett pressmeddelande.

"En tranas avstånd"

Det hålls även fågelskådarskola för både barn och vuxna under två helger ihop med Skövde fågelklubb och Studiefrämjandet.

För att säkerställa att det inte blir trängsel krävs det att man föranmäler sig till majoriteten av höstens guidningar via mejl.

– Vi guidar mindre sällskap och håller en tranas avstånd till varandra. För de som inte har möjlighet att besöka oss nu kommer vi också att lägga upp fler filmer där vi delar med oss av mängder av spännande naturfakta, tillägger Sofie Stålhand.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.