Jackon satsar på ny produktionslinje

Näringsliv
PUBLICERAD:
Fabrikschef Sören Eliasson slår upp dörren till en ny fabriksdel.
Foto: Jackon
Företaget Jackon utökar sin satsning vid Skövdefabriken och öppnar en ny produktionslinje för tillverkning av isoleringsmaterialet EPS skivor som används inom bygg- och anläggning.

Fabriken byggs ut och produktionen av EPS skivor blir placerad i en renoverad lagerbyggnad med en ny tillbyggnadsdel. Själva byggnaden är på plats sedan några månader tillbaka och nu jobbas det med att få alla maskiner på plats.

Planen är att den nya produktionslinjen ska vara uppe och i gång innan årsskiftet i den nya lokalen som är på 4 000 kvadratmeter.

– Vi har en ambition om att stå starkare i hela Mellansverige med vår nya satsning, berättar fabrikschef Sören Eliasson, i ett pressmeddelande.

Jackon Sverige har idag fem fabriker som förutom i Skövde ligger i Kramfors, Stockholm, Göteborg och Malmö där produktionen sker av kantelement, EPS- och XPS skivor.

Företaget väljer att investera ytterligare i Skövde som har ett strategiskt läge mitt emellan storstäderna. Utöver den nya produktionslinjen som snart är på plats är det även här som Jackon har sitt kompetenscenter.

Här finns en byggarbetsplats inomhus med fullskaliga presentationer av produkterna samt en ”gör det själv” avdelning. Med sina 1000 kvadratmeter är det utan tvekan branschens största utbildningsplats.

Jackon är en familjeägd industrikoncern med huvudkontor i Fredrikstad som tillverkar material för isolering, byggsystem, specialprodukter och emballage till byggbranschen och annan industri.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.