Födelsedag 28 augusti

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Lars Tullberg

70 år fyller idag, 28 augusti Lars Tullberg, Skövde. Han är född i Kärna, Östergötland och delvis uppväxt i Visby, familjen flyttade mycket. Lars har tagit teologie kandidatexamen vid Uppsala universitet och har arbetat som präst i 40 år. För närvarande är han till årets slut vikarierande präst i Töreboda pastorat. Tidigare har han varit komminister i Älvkarleby, kyrkoherde i Söderfors och i Tibro, komminister i Norra Billings pastorat samt vikarierande kyrkoherde i Skövde under fyra år.

Lars är medlem i Rotary, ledamot i Skut-rådet, Skara stift, ledamot i föreningen Jag Västra Götaland samt ledamot i Soldathemsstyrelsen i Skövde. Tidigare var han även ledamot i styrelsen för Brukarkooperativet Jag i Stockholm.

På fritiden tar Lars gärna promenader i naturen med familjens tax Max, gör utfärder med husbilen, tar cykelturer eller ägnar sig åt att läsa böcker. Resor utomlands är också ett stort intresse.

Födelsedagen firas på annan ort.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.