Skyddsvakter grep internationellt efterlyst i Karlsborg

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Skyddsvakter från Securitas kunde på fredagskvällen gripa en internationellt efterlyst person i Karlsborg. Mannen överlämnades sedermera till militärpolis som i sin tur överlämnade mannen till polisen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Skyddsvakter från Securitas upptäckte på fredagskvällen en internationellt efterlyst man i 30-årsåldern efter det att denne tillsammans med en svensk man i 40-årsåldern tagit sig in på ett militärt skyddsobjekt i Karlsborg.

Det var vid 20-tiden på fredagskvällen som skyddsvakterna upptäckte de två männen.

– De hade varit och fiskat kräftor och hade i samband med det kommit in på fel ställe, säger Andreas Olovsson, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Skyddsvakterna lämnade sedermera över de två männen till militärpolis som i sin tur överlämnade mannen till polis.

De två männen misstänks därför för brott mot skyddslagen.

Den svenska mannen släpptes senare, medan den andra mannen – en kroatisk man – greps eftersom det visade sig att han var internationellt efterlyst.

– Det handlar om brott som begåtts i Kroatien.

Svensk polis kommer nu att ta kontakt med kroatiska myndigheter för fortsatt hantering av ärendet.

Fotnot: I en första version av artikeln stod det att männen upptäcktes av militärpolis. Det var fel. Det var alltså Skyddsvakter från Securitas som upptäckte intrånget och omhändertog männen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.