Hoppa till huvudinnehållet

Skada stoppar SHF-nyförvärv

Publicerad:
Rasmus Poulsens Skövde HF möter Sävehof utan två danska nyförvärv. En är skadad och en vilar.
Rasmus Poulsens Skövde HF möter Sävehof utan två danska nyförvärv. En är skadad och en vilar. Foto: Johan Espefält

Förra helgen tuffa matcher i Annliz Cup. På lördagen träningsmatch mot Sävehof för Skövde HF. Samtidigt meddelas det att vänsternian Ilda Kepic skall operera menisken och blir borta ett tag.

Tränaren Rasmus Poulsen kommenterar:

– Ilda har haft ont i sitt ena knä och när det inte ville ge mig gjordes en magnetröntgen som visade en skada på en menisk. Hon skall opereras på måndag och kommer att bli borta i två till sex veckor. Vi hoppas att hon kan vara tillbaka till matcherna i oktober.

Ilda Kepic som är en fyra danskor i Skövde HF den här säsongen har ännu inte spelat med sitt nya lag och debuten får följaktligen vänta ytterligare ett tag.

Med Kepic skadad blir det mer speltid för Fanny Elovson framåt på positionen. Även Elma Örtemark kommer att användas en del som vänsternia.

Med Elma på den positionen får Hannele Nilsson och Moa Andersson sköta playmakerrollen.

– Bra erfarenhet för våra unga spelare, säger Poulsen.

"Bra prestationer"

SHF-tränaren är annars tämligen nöjd med laget prestation i Annliz Cup även om det blev förlust mot såväl H65 Höör som Skuru.

– Vi vinner mot Skara och sedan är vi nära både mot topplag som Skuru och H65, visst man skall aldrig vara nöjd när man förlorar, men prestationsmässigt är det ändå okej.

Nu väntar Sävehof. Ett lag som Skövde HF redan har mött en gång på försäsongen. För några veckor blev det förlust med 14–24.

– Nu är jag spänd på att se vad som har hänt i laget sedan vi möttes för några veckor sedan. Främst hoppas jag att vi kan göra fler mål, säger Skövde HF:s tränare som är mycket nöjd med att utbytet med Sävehof.

– Sävehof är den bästa klubben i landet och det är mycket värdefullt att vi har utbyte med dem. Förutom den här matchen kommer vi att ha en gemensam träningsdag den tolfte september.

Nukovic vilas

När det gäller spelartruppen kommer mittsexan Edita Nukovic att vila från mötet med Sävehof. Här rör det sig dock inte om någon regelrätt skada.

– Nej, hon hade en tuff belastning i Annliz Cup och får därför vila från helgens match. Ida Eriksson som inte spelade alls förra helgen är tillbaka på positionen, säger Poulsen som även gläder sig åt att målvakten Annie Linder är klar för spel igen.

Efter helgens match har Skövde HF två träningsmatcher kvar, Skara HF borta den 10 september och Hallby borta den 12 september.

Seriespelet i SHE inleds hemma mot Boden fredagen den 18 september.

Artikeltaggar

Annliz cupElma ÖrtemarkFanny ElovsonHandbollHannele NilssonIda ErikssonRasmus PoulsenSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.