Hoppa till huvudinnehållet

Kommunstyrelsen håller fast vid sparbeting

Publicerad:
Kommunalrådet Rolf Eriksson (S). Foto: Anita Enocksson

Kommunstyrelsen håller fast vid sitt besparingsbeslut i februari att alla nämnder ska redovisa en ramminskning med en procent i sina förslag till driftbudget 2021.

Kommunalrådet Rolf Eriksson (S) säger till SLA att det kommer att bli en hektisk budgethöst eftersom man i våras valde att skjuta upp alla budgetbeslut på grund av coronaläget.

– Det blir en tight process! Det vi beslöt i kommunstyrelsen under torsdagen var att effektiviseringskravet på en procent får ligga kvar.

– Nu inväntar vi regeringens höstbudget i september, innan dess går det egentligen inte att säga någonting om vår ekonomi 2021.

Ekonomichef Ulf Jansson informerade kommunstyrelsen om att det i nuläget råder stor osäkerhet kring skatteintäkter och statsbidrag för 2021 och framåt.

Men ny information kommer alltså i samband med regeringens budgetpropositionen den 21 september och ny skatteunderlagsprognos ska presenteras den 1 oktober.

Artikeltaggar

KsauNyheterPolitikRolf ErikssonTibroTibro kommunUlf Jansson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.