Hoppa till huvudinnehållet

Skövde HF steget bakom – igen

Publicerad:
Det var inte mycket danskt i Skövde HF när det träningsspelades mot IK Sävehof. Nikoline Lungreen (bilden) spelade likt Josephine Nordström sparsamt. Edita Nukovic vilades och Ilda Kepic (knäskadad) spelade inte alls.
Det var inte mycket danskt i Skövde HF när det träningsspelades mot IK Sävehof. Nikoline Lungreen (bilden) spelade likt Josephine Nordström sparsamt. Edita Nukovic vilades och Ilda Kepic (knäskadad) spelade inte alls. Foto: Erica Augustsson

IK Sävehof är några växlar bättre än Skövde HF. Faktum kvarstår efter att lagen möttes för andra gången på försäsongen.

I försäsongens första träningsmatch för tre veckor sedan spelade Skövde HF 14–24 mot IK Sävehof.

Bra defensiv insats innan det rann iväg i slutet var då Skövdetränaren Rasmus Poulsens summering. Nu höll SHF i hela vägen till slutsignal, men i stället var det en dålig period i första halvlek som gjorde att det blev en klar förlust den här gången.

– Det tar tio minuter för dem att skaffa sig den luckan som gör att de vinner matchen, säger SHF-tränaren.

Skövde HF-tränaren Rasmus Poulsen.
Skövde HF-tränaren Rasmus Poulsen. Foto: Erica Augustsson

Skövde hängde med inledningsvis och ställningen var 5–6 efter tolv minuters spel. Därefter gjorde Sävehof ett rejält ryck och sprang ifrån till en niomålsledning som visade sig kosta Skövde chanserna på segern.

– Men jag tycker att när vi kommer ner och står så gör vi det bra, men vi blir straffade på kontringarna, säger Poulsen.

Skada stoppar SHF-nyförvärv

"Inte helt katastrof"

8–15 i paus blev till 10–24 med tio minuter kvar. Mot slutet fick hemmalaget upp farten bra, inte minst Hannele Nilsson som smällde in fyra mål i andra halvlek. Sävehof var dock aldrig hotat och efteråt visade resultattavlan i Idrottshallen 17–26.

– Det är inte konstigt. Sävehof har det bästa laget i Sverige. Vi har ingen chans i den här matchen, men det är ändå inte hopplöst. Vi är ett steg efter topplagen, men det är inte helt katastrof, säger Poulsen.

Hannele Nilsson var målbäst med fem fullträffar.
Hannele Nilsson var målbäst med fem fullträffar. Foto: Erica Augustsson

Skara HF blir nästa uppgift den 10 september. Tre dagar senare spelas genrepet mot Hallby innan seriespelet i SHE startar med en hemmamatch mot Boden den 18 september.

Hur långt har ni kvar för att känna er klara för seriestart?

– Det är svårt att säga, det är ju inte Sävehof vi ska möta i första matchen. I de fyra första matcherna (Boden, Kungälv, Västeråsirsta, Heid) ska vi kunna prestera, därefter möter vi topplagen i slutet av oktober. Jag tror att vi har nivån för de fyra första matcherna redan nu.

Artikeltaggar

HandbollIK SävehofRasmus PoulsenSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.