• idag
  16 jan
  -3°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm

Olagligt av Västtrafik

Insändare
PUBLICERAD:
Hur kan Västtrafik få hålla på att köra med överfulla bussar år efter år, undrar insändarskribenten.
Foto: Charlotte Ferneman

Hur kan Västtrafik få hålla på att köra med överfulla bussar år efter år? Är det inte dags att polisen kontrollerar hur mycket folk de olagligt pressar in i sina bussar, särskilt mellan Skövde och Karlsborg som vi kunde läsa i lördagens SLA ("75 personer, Skövde - Igelstorp")? Likadant hände för ett par år sedan, samma sträcka. (Det körs inte så mycket grisar i samma bil ens.)

Kan ingen chef eller någon annan person på Västtrafik trafikreglerna hur folk ska transporteras säkert i en buss? Så här är det; är alla sittplatser upptagna, får en resenär stå i mittgången en kortare sträcka, högst 500 m och inom tättbebyggt område, med en hastighet på högst 50 km. Det är väl inte tättbebyggt mellan Skövde och Igelstorp? Och inte kör bussen i 40-50 heller!

Bussföraren ska också se till att man tar på bältet, står det folk i mittgången finns väl inga bälten, eller har Västtrafiks bussar bälte för stående i sina bussar? I så fall en världsnyhet! Det är väl inte så att bussförarna har bonus för varje resenär? Och vad som händer vid en olycka vågar man inte ens tänka på, vem bär då ansvaret?

Sedan, i dessa coronatider får det nästan överallt inte vistas mer än 50 personer i lokaler och det ska vara avstånd på 1,5 till 2 meter, men på Västtrafiks bussar får man ha närkontakt. Västtrafik, vad är det ni sysslar med, fattar ni inte att det fordras mer transportfordon på vissa tider och sträckor, för ni vet väl att det är människor ni transporterar och inte hösäckar?! Det är dags att vakna nu och ta ert ansvar!

Johnny Design

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.