Hoppa till huvudinnehållet

Prisutdelning för årets kulturstipendiater

Publicerad:
Reporter Roland Svensson
Roland Svensson
roland.svensson@sla.se
Cissi Hagberg och Hugo Andersson fick 10 000 kronor som årets kulturstipendiater.
Cissi Hagberg och Hugo Andersson fick 10 000 kronor som årets kulturstipendiater. Foto: Roland Svensson

Solen gassade på Kulturhustorget när årets kulturstipendiater, journalisten och författaren Cissi Hagberg och filmaren Hugo Andersson, fick motta sina prischeckar på vardera 10 000 kronor. "Väldigt kul och smickrande att bli uppmärksammade på det här sättet" var stipendiaternas kommentar.

Prisutdelningen på Kulturhustorget hölls på coronasäkert avstånd, och utan någon inbjuden publik, när kultur- och fritidsnämndens ordförande Petter Fahlström (L) samt kultur- och fritidschefen Jenny Skarstedt delade ut årets stipendier.

– Det är roligt att kunna uppmärksamma två kulturarbetare även i dessa tider, och det känns bra i kroppen, menade Fahlström innan det var dags att läsa upp motiveringarna, blåsa fanfar samt dela ut diplom och blomsterkvastar till stipendiaterna.

I motiveringen till Skövde kommuns kulturstipendier skriver man bland annat att Cissi Hagberg, i sin bok "Fyra om dagen", belyst det viktiga ämnet om suicid, samt arrangerat välgörenhetsloppen "Spring för livet" till förmån för cancerforskning.

Coronasäker prisutdelning när Cissi Hagberg och Hugo Andersson mottog prischeck och blommor som årets kulturstipendiater. Petter Fahlström (L) Kultur- och fritidsnämndens ordförande samt kulturchef Jenny Skarstedt delade ut priset
Coronasäker prisutdelning när Cissi Hagberg och Hugo Andersson mottog prischeck och blommor som årets kulturstipendiater. Petter Fahlström (L) Kultur- och fritidsnämndens ordförande samt kulturchef Jenny Skarstedt delade ut priset Foto: Roland Svensson

Filmaren Hugo Andersson har gjort film ända sedan tonåren, och hans filmer har visats både nationellt och internationellt. Man menar också att det är glädjande att han fortsätter sin verksamhet i Skövde.

– Jättekul att få det här stipendiet, säger Hugo Andersson. Just nu söker vi stöd för en tv-serie som vi ska utveckla, det blir en form av svart komedi. Skräckfilmen "Bad signal" ska vi filma lite mer till och den får premiär nästa år, allt har ju skjutits fram nu, säger Hugo.

Journalisten och författaren Cissi Hagberg avslöjar att hon har planer på en ny roman.

– När något är dåligt vill jag gärna vända det till något bra, och den vetgiriga journalistdelen inom mig vaknar till liv, säger Cissi Hagberg. Boken jag håller på med blir mer skönlitterär, en roman för unga vuxna.

Artikeltaggar

FörfattareJournalistikNöje/KulturSkövdeStipendier

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.