Sweden game conference blir digital i år

Spel
PUBLICERAD:
Sweden game conference arrangeras 21–23 oktober.
Foto: Sweden Game Arena
Sweden game conference kommer att arrangeras även i år - nämligen 21–23 oktober. Men konferensen kommer till stor del att ske online.
– Vi vill erbjuda liknande möjligheter som vi har gjort under tidigare konferenser, säger Magnus Ling, projektledare för Sweden game arena.

Sweden game conference inleds den 21 oktober med fokus på startups och indieutvecklare. Förutom föreläsningar och paneler erbjuder Sweden game arena matchmaking, pitchning och ett digitalt expo där de presenterar sina spelprojekt för internationella investerare, förläggare och media inom branschen.

Under åren har Sweden Game Arena skapat nya kontakter och utökat sitt nätverk genom sitt deltagande på internationella konferenser och mässor inom dataspelsbranschen. Dessa kontakter kommer ha en viktig roll när Sweden game conference detta år kommer ha en digital närvaro, skriver man i ett pressmeddelande.– Vi kommer att synliggöra startups inom den svenska dataspelsbranschen i ett internationellt sammanhang genom Sweden game conference. Det gör vi genom att även bjuda in bolag och kluster utanför vårt eget community, där vi tillsammans skapar förutsättningar för svenska dataspelsbolag att växa och utvecklas, säger Magnus Ling i meddelandet.

I mindre skala kommer det dock ske aktivitet på plats. Den 22–23 oktober bjuds dataspelsutvecklingsstudenter på Högskolan i Skövde in till ASSAR industrial innovation arena i Science park Skövde för att ta del av intressanta föredrag och paneler kopplat till studenternas programinriktning. Innehållet går även att ta del av online för de som inte har möjlighet att delta på plats.

– Sweden game conference blir annorlunda i år på grund av coronapandemin. Vi vill ändå skapa känslan av gemenskap och personligt möte för dataspelsutvecklingsstudenterna på Högskolan i Skövde och bjuder därför in dem till ASSAR för föreläsningar och aktiviteter under begränsade former, säger Per Backlund, professor på Högskolan i Skövde.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.