• onsdag
  21 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.2 mm
 • onsdag
  21 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

En miljon HDE13-liters motorer tillverkade i Skövde

Läsarnas
PUBLICERAD:

Torsdagen den 3 september tillverkades den miljonte 13-liters motorn vid Skövdefabriken. Motorn monterades på huvudflödet i monteringsfabriken och är nu redo för leverans till vagnsfabriken i Tuve för montering i lastbil.

Det var flera som var med och firade när den miljonte motorn stod klar på line. På bilden härintill syns Christer Kindbom Örtemark, produktionschef 13-line, Kenneth Kilström, montör, Jenny Rundbäck, montör, Lennart Richardsson, platschef, Fredrik Dahl, logistikchef och Per Thim, monteringschef.

Platschef Lennart Richardsson höll vid tillfället ett kort tal där han bland annat tackade alla medarbetare som gjort detta möjligt. Nu är motorn klar för leverans till Tuve där den kommer att monteras i lastbil för slutleverans till kund.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.