Hoppa till huvudinnehållet

Klassfotbollen gick över förväntan: "Vi är mer än nöjda"

Publicerad:
Skövde AIK lyckades genomföra klassfotbollen och har fått mycket positivt återkoppling under och efter arrangemanget. Foto: Johan Espefält

Klassfotbollen är över för den här gången.

Det blev en annorlunda upplaga, men Skövde AIK kunde summera en lyckad helg.

– Vi är mer än nöjda med arrangemanget. Det gick över förväntan, säger SAIK:s klubbchef Per Åstemo.

Många cuper och arrangemang har ställts in i kölvattnet av coronapandemin, men Skövde AIK valde att genomföra sitt stora ungdomsarrangemang klassfotbollen för skolungdomar i Skövde.

Klassfotbollen skulle egentligen ha avgjorts i slutet på maj, men då satte pandemin och restriktionerna kring den stopp. I stället siktade SAIK in sig på 5-6 september och i helgen kunde man till sist arrangera klassfotbollen även om det blev i en bantad version utan publik.

Omkring 180 lag kom till spel i år och det är färre än vad det brukar vara. Ett vanligt år brukar det ligga på runt 230 lag.

Uppdelade årskurser

Årskurserna var uppdelade tidsmässigt och planerna väl utspridda. Någon trängsel blev det aldrig och enligt Per Åstemo har det fungerat bra under helgen.

– Det har gått jättebra och vi har fått mycket glada tillrop. Det är föräldrar som hört av sig och berömt oss för vårt upplägg och att vi genomförde klassfotbollen, säger Åstemo.

– Den stora farhågan vi hade var att de yngre åldrarna inte skulle klara av att vara här utan föräldrar, men det gick också över förväntan.

Glada miner på Klassfotbollen: "Viktigaste är inte att vinna"

Även flödet av människor till och från Lillegården har flutit på fint menar SAIK:s klubbchef.

– Parkeringen fungerade jättebra och blev aldrig full. In- och utsläpp fungerade också jättebra, fortsätter Åstemo.

Han är glad för att föreningen genomförde arrangemanget och lyckades så bra trots att det var speciella förutsättningar.

– Man blir lite stolt. Vi som förening har inte träffats jättemycket under året och därför kändes det skönt att få träffa många och göra saker tillsammans. Det stärker vår förening igen, säger Åstemo.

Lyckad klassfotboll trots att folkfesten uteblev

Även ekonomiskt var det viktigt att kunna genomföra Klassfotbollen som är en stor inkomstkälla för föreningen.

– Det måste man ju säga, men det går absolut inte att jämföra med en vanlig klassfotboll ekonomiskt. VI hade budgeterat med klassfotbollen och så sett slår det ganska hårt mot föreningen även om vi genomförde den, kommenterar Åstemo.

Han fortsätter:

– Den stora vinsten för vår del är ändå att vi genomförde klassfotbollen och att vi som förening känner oss levande igen.

Artikeltaggar

FotbollKlassfotbollPer ÅstemoSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.