• idag
  21 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  13°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

På besök i humlornas och binas värld

Läsarnas
PUBLICERAD:
Johnny Gustafsson berättar om sin "fjärilsbuffé".

Tisdagen den 1 september samlades ett antal medlemmar i Skövde trädgårdsförening hos Gerd och Johnny Gustafsson i Skultorp för att under ett par timmar umgås med de pollinerande insekter som trivs i det rika utbud av växter man finner i paret Gustafssons trädgård.

Vi delades in i grupper och guidades runt i trädgården där vi fick studera och ställa frågor på temat ”insekter till nytta och nöje i trädgården”. Vi fick möjlighet att följa parets planering av sin trädgård där de utgått från att skapa förutsättningar för insekter att trivas, arbeta och föröka sig. Paret Gustafsson hade mycket ambitiöst sammanställt en lista över det insektsdragande växtsortimentet i de olika rabatterna, främst i form av perenner, buskar och träd. Listan överlämnades till medlemmarna som ett litet stöd för minnet. Den gjorde det också mycket lättare att följa med vid genomgången av de olika växterna.

Vi fick även lära oss hur man på ett enkelt sätt kan tillverka ett eget insektshotell om man inte vill ha de som finns i handeln. Dessutom fick vi goda råd om hur man anlägger en kompost samt hur man kan minska antalet mördarsniglar i den egna täppan.

Alla deltagare var nöjda och belåtna vid den avslutande fikastunden. Som ett tack för ett pedagogiskt och välplanerat studiebesök har trädgårdsföreningen skänkt en summa pengar till organisationen Operation Smile.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.