Sweden game festival ställs in

Spel
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arrangören tvingas ställa in årets upplaga av Sweden Game Festival.
Foto: Tobias Andersson
I oktober skulle Sweden game festival arrangerats i Skövde för sjätte gången.
Nu tvingas Next Skövde att ställa in evenemanget på grund av de fortsatta restriktioner som råder.

Tidigare har Next Skövde tvingats ställa in Matfestivalen och Sweden outdoor festival och nu står det klart att inte heller Sweden game festival kommer att kunna genomföras.

– Det är ju självklart tråkigt att tvingas ställa in dessa stora och återkommande evenemang, men det finns i nuläget inte något alternativ, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Arrangören försöker nu hitta en lösning för att delvis ställa om till ett digitalt evenemang och möjliggöra för besökare att ändå kunna möta spelutvecklare och få titta på demos och testköra nya spel.

– Vi kommer inte att kunna överföra hela festivalen till ett digitalt format, men vi undersöker förutsättningarna för att ge allmänheten tillgång till ett digitalt expo. Expot är lite av hjärtat i festivalen och de personliga mötena mellan spelutvecklare och besökare är ett signum. Vi försöker nu hitta ett bra sätt att skapa detta i en digital form, säger Tau Peterson, projektledare för Sweden game festival, i pressmeddelandet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.