• onsdag
  21 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.2 mm
 • onsdag
  21 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Är det att gynna landsbygden?

Insändare
PUBLICERAD:
Centern pungslår svenska medborgare och i det verkliga livet vet vi att satsningarna på landsbygden uteblir, menar insändarskribenten.
Foto: Kasper Norling

I SLA 3/9 gottar sig Centerpartiet Skaraborg och Skövde i hur de värnar landsbygden; “Man ska kunna bo i den lantliga idyllen och ändå jobba var man vill, se till att barnen kan ta sig till skolan osv...”

Hoppsan! Men hur är det i verkliga livet? Centern är med och tar beslut om högre bensinskatt, eventuellt tillkommer kilometerskatt, högre kommunalskatt, man verkställer beslut där landsbygdens skolor, exempelvis Varola skola, läggs ned. Är det att gynna landsbygden? Centern är för EU-medlemskap denna koloss som “flyttar bort landsbygdsstöd” och därmed missgynnas landsbygden. Sveriges avgift till EU ökar till cirka 45 miljarder/år, ändå förespråkar centern EU-medlemskapet.

Centern redovisar ett budgetförslag; “om en landsbygdssatsning om 20 miljarder över tre år”. Vem får betala notan? Jo, svenska medborgare genom allt högre skatter och avgifter. Centern pungslår svenska medborgare och i det verkliga livet vet vi att satsningarna på landsbygden uteblir. Många kommuner visar ett underskott; kostnader ökar snabbare än intäkter. Det innebär att jobb försvinner och familjer får svårare att få ihop vardagen. Centern tycks tro att allt ordnar sig bara det finns tillgång till bredband. Straffbeskattning ökar konflikten mellan stad och land, tvärt emot vad centern påstår.

Klubert

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.