• idag
  20 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  21 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

PRO-promenad med kulturinslag

Läsarnas
PUBLICERAD:

13 PRO:are i Skövde trotsade regnet i onsdags och gick en promenad med kulturinslag. Promenaden utgick från PRO-gården och gick i lugn takt där även en deltagare med rollator deltog.

Vi gick via äldreboendet med innerträdgården, förskolan och de svarta ungdomshusen på Östermalm till Boulogner. Vid promenaden i Boulogner passerade vi bl.a. två statyer: Elaine, skulptur av Liss Eriksson. Den finns i olika utföranden, liggande och sittande. I Skövde är det den hopkrupna liggande kvinnan vi ser. Segel och Snäcka, skulptur av Elli Hemberg som Konstmuseet i Skövde mottog efter Elli Hembergs död, en stor donation av hennes kvarvarande verk, som visas i museets fasta samling. I det efterlämnade materialet fanns en liten modell i plåt av just denna skulptur Segel och Snäcka. Modellen skalades upp och skulpturen utfördes i rostfri plåt. I "Tuben" vid järnvägen såg vi på utställningen av reproduktioner av verk ur Nationalmuseums samlingar under rubriken Det offentliga rummet.

Den uppskattade promenaden avslutades med fika på resecentrum där en liten övning om kryddsorter ingick. T.ex. "Känner till det elektriska" = kanel, "äldre kyrkobyggnad" = basilika med flera frågor. Nästa onsdag ny promenad på Östermalm, Högskolan och avslutning med fika på Henriksbergsgatan.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.