• onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vi tror på att utveckla centrum

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Jesper Sydhagen
Svar till signaturen Framtidstro i SLA 4/9.

Hej!

Karlsborgsbostäder har valt att satsa på bostäder för äldre då det är en bristvara med lägenheter som fungerar väl för den äldre generationen. Tillgänglighet och trygghet är då viktiga delar när man bygger. Många gånger blir effekten att de äldre som flyttar in säljer sitt gamla boende, som då kan köpas av en yngre generation. Har vi lite tur blir det ett antal villor till salu när Solviken blir färdigt. Dessa kan ju köpas av barnfamiljer som vill flytta till Karlsborg. Så blev det när vi byggde på Strömmen.

När det gäller bostadsrätter delar vi din uppfattning. Ingen skulle vara gladare än vi om det startades ett byggnadsprojekt med bostadsrätter i Karlsborg. Problemet är att priserna på bostadsrätter i Karlsborg är väldigt låga. Det skrämmer många från att våga dra igång ett nytt projekt. Vi tror dock att det skulle kunna gå, men då bör det vara i bästa tänkbara läge så bostadsrätterna blir attraktiva. Karlsborg behöver alltså mer byggrätter i attraktiva lägen mitt i Karlsborg. Det fanns tankar om bostadsrätter i projektet ute på Äspenäset där Karlsborgsbostäder var delaktiga men det föll ju eftersom försvarsmakten motsatte sig fler antal boende på Äspenäset. Det var inte höjden på husen i sig som var problemet. Men det dyker säkert upp fler möjligheter i framtiden. Ny byggnation i Rödesund kan exempelvis innehålla bostadsrätter.

För att öka attraktionen, till att flytta till Karlsborg, tror vi på Karlsborgsbostäder att man måste satsa på att utveckla de centrala delarna av staden. Ett välmående och välbesökt centrum med bostäder, butiker, restauranger, kontor och ett fint torg gynnar alla. Bäst avkastning på varje satsad krona får du nästan alltid i centrum av en stad.

Rolf Andersson (M)

Ordförande AB Karlsborgsbostäder

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.