• idag
  16 jan
  -3°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm

Hur många ståplatser finns det?

Insändare
PUBLICERAD:

Foto: THOMAS WALLIN
Replik.

Den 4 september svarar Ellen Pileblad, Västtrafik, i SLA angående trängsel på Västtrafiks bussar att deras ambition är att ha så få stående som möjligt. Tyvärr stannar det med en ambition, att det finns bussar som är godkända för stående och att de bussarna får köra i 90 km, men hur många ståplatser finns det? I Västtrafiks bussar är det tydligen obegränsat!

Du skriver vidare att många av era "partnerföretag" sänker hastigheten till 70 km när det finns stående i bussen, men det gör inte Västtrafik, i varje fall inte mellan Skövde - Karlsborg, då finge ni ha "flextider" i tidtabellen!

Du säger också att ni förstärker sträckor med extra "behov" för att trängsel inte ska uppstå. Jo visst, överfulla bussar fanns för tre år sen mellan Skövde - Karlsborg så det har inte blivit någon ändring!

Tycker du sen att era passagerare åker tryggt och säkert i dessa coronatider med ett avstånd som är lika med noll när både butiker och restauranger, kyrkor, ja alla lokaler, inte får ta in mer än 50 personer i taget och med ett avstånd på 1,5-2 meter? Men coronan smittar väl inte i bussar?!

PS. Ni ska ju lägga ner linjen mellan Tibro - Hjo på grund av för få passagerare, men det finns minibussar, det vore väl nåt! Det vore även intressant att få veta namnen på era "partnerföretag".

Johnny Design

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.