• idag
  20 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.3 mm
 • onsdag
  21 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

PRO Skultorp på promenad

Läsarnas
PUBLICERAD:

Efter att det regnat till och från tidigare på dagen när det var promenaddags med PRO Skultorp, tittade solen fram lagom till att promenaden började. Vi startade vid Fornbyn i Skultorp och fortsatte in på Oxadrevet som går strax nedanför Billingekanten, under trevliga former med behörigt avstånd till varandra. Cirka 20 personer deltog. När alla kommit tillbaka till Fornbyn smakade vårt medtagna fika bra.

Avslutningsvis blev vi informerade av K-G Johansson, som nyligen fått stipendium av kulturnämnden och är medlem i Skultorps Fornminnesförening sen många år tillbaka. Mycket intressant att lyssna till hans historiska berättelse om de gamla husen och människor som bott i dem. Många trevliga händelser har hänt i vår bygd, kunde vi konstatera. Fornbyn är välskött och ett gäng av medlemmarna träffas varje torsdag eftermiddag för att sköta om det som behövs. K-G avtackades med ett ”Skultorpsförkläde” och applåder. För de som var intresserade visades en av stugorna med ett fantastiskt innehåll av olika redskap. Familjerna Larsson och Nordin som ordnat med aktiviteten denna eftermiddag fick ett stort tack.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.