• idag
  21 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  13°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Det går inte längre att förneka problemen!

Debatt
PUBLICERAD:
Statsministern kunde inte längre förneka verkligheten kring vad som sker i samhället, menar Thomas Morell (SD) i sin debattartikel.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Så kom det till slut, erkännandet om ett samband mellan okontrollerad migration och kriminalitet. I riksdagens talarstol fäller statsministern följande kommentar:
”Med en stor migration där vi inte klarar av integrationen, då följer också större risk för den typen av problem som vi ser. Det är glasklart.” Statsministern kunde inte längre förneka verkligheten kring vad som sker i samhället.

Dödskjutningen av den tolvåriga flickan, den tortyrliknande våldtäkten av de två pojkarna på en kyrkogård, gängens upprättande av vägspärrar och så den biträdande rikspolischefens uttalande i en intervju blev helt enkelt för mycket.

Att allmänheten sedan länge har tröttnat på de kriminellas framfart i samhället var uppenbarligen inget som bekymrade regeringen tidigare. Man upprepade sitt 34-punktsprogram likt en trasig grammofonskiva. Trots regeringens oändliga upprepningar om att ”det aldrig tidigare har satsats så mycket pengar på polisen som nu” så ökade antalet skjutningar, mord och sprängningar för varje år.

För allmänheten är det uppenbart att regeringen gått i otakt med verkligheten, det är svårt att tolka regeringens senfärdighet annorlunda. Inga idéer, inga förslag, bara ett ständigt upprepande av 34-punktsprogrammet. Så kom då lördagsintervjun i Ekot som ställde allt på ända. Landets näst högsta polischef tar bladet från munnen och presenterar en bild som medborgarna känner igen. Nu fanns det kanske äntligen en möjlighet att ta upp kampen mot de kriminella klanerna och nätverken på riktigt.

Vad händer då? Jo då börjar vänstermedia att ifrågasätta den biträdande rikspolischefens uttalande och gör allt i sin makt för att misskreditera honom. Verkligheten att Sverige intagit en tätposition i västvärlden när det gäller dödligt våld är inget som bekymrar det vänsterliberala etablissemanget. Bekymret är att de börjar förlorar greppet och inflytande när allmänheten inser att de blivit förda bakom ljuset i åratal. Att situationen blivit så här allvarlig innan vi ens kan föra en ärlig diskussion är ett tydligt bevis på detta.

För oss Sverigedemokrater är det viktigt att polis, åklagare och domstolar sköter rättsskipningen. Vi kommer också att avsätta resurser för att trycka tillbaka de kriminella gängen. Vi kommer också se till att utländska kriminella utvisas till sina respektive hemländer. Det ska vara jobbigt för kriminella i Sverige. Vi kommer att skicka ett tydligt budskap till de kriminella – gör er icke besvär, ni kommer få tillbringa resten av er tid i fängelse.

Thomas Morell, riksdagsledamot

Sverigedemokraterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.