• idag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.6 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  -0°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Olika antal ståplatser

Insändare
PUBLICERAD:
Olika bussmodeller har olika antal godkända ståplatser, skriver Ellen Pileblad, Västtrafik.
Foto: Charlotte Ferneman
Svar på insändaren Hur många ståplatser finns det? (SLA 11/9.)

Tack för dina frågor och synpunkter.

Olika bussmodeller har olika antal godkända ståplatser. Det varierar mellan cirka 40 och 50 men vi strävar efter att ha så få stående som möjligt. För att bussresan ska bli så bekväm som möjligt för alla resenärer brukar föraren sänka hastigheten då det finns stående ombord.

Tillsammans med Nobina, som är det trafikföretag som vi samarbetar med, följer vi upp trafiken kontinuerligt. Vi är medvetna om att det är många som reser mellan Karlsborg och Skövde och trafiken förstärks dagligen på denna sträcka. För att minska trängseln har vi värdar ute i trafiken för att svara på frågor och hjälpa resenärer att sprida ut sig i trafiken. Värdarna har bland annat varit i Tibro, Karlsborg och Skövde och har mottagits väl av våra resenärer.

Vi kör så mycket trafik vi kan utifrån de resurser vi har och vi vrider och vänder på möjliga lösningar. För att motverka trängseln ytterligare behöver resandet minska och då behöver vi stöd från övriga samhället, såsom kommuner, skolor och arbetsgivare. Vi fortsätter att förstärka trafiken så mycket vi kan och fortsätter samtidigt att be de som har möjlighet att undvika resor under rusningstid.

Har du ytterligare frågor eller synpunkter är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice via vår hemsida eller telefon, 0771-41 43 00.

Ellen Pileblad, Västtrafik

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.