• idag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.6 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  -0°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Resandet är väldigt lågt på linje 403

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Anita Enocksson
Svar till "Besviken egnahemsboende snart 80 år" (SLA 14/9).

Tack för din insändare.

Då Västtrafik är delvis skattefinansierade försöker vi alltid använda våra resurser på bästa sätt, till exempel genom att se över trafik där resandet är väldigt lågt. Linje 403 är en sådan linje, det är i snitt fyra resenärer på varje tur in mot Tibro.

Den här förändringen är genomförd i dialog med kollektivtrafiknämnden för Hjo, Tibro och Karlsborg och resurserna som sparas in kommer istället att kunna användas för att köra fler avgångar på linjerna 400 och 402. Där är det betydligt fler som pendlar och efterfrågan på fler turer är stor.

Samtidigt är vi medvetna om att nedläggningen av linjen kan drabba några kunder negativt och att vissa hållplatser inom Tibro blir utan trafik. För resande från Brittgården finns dock Närtrafik som alternativ, vilket kan underlätta mycket för dem som behöver resa till centrala Tibro. Det går också bra att beställa en resa med Närtrafik mellan hållplats Brittgården och Kyrkefalla Nya kyrkogården. Vi hoppas att du ska kunna nyttja det alternativet.

Du är varmt välkommen att höra av dig till Västtrafiks kundservice på 0771-41 43 00 eller till kollektivtrafikkontoret i Tibro kommun på 0504-180 00 (växel), om du har frågor om hur du kan resa med Närtrafik.

Henrik Kjellberg, Västtrafik

Rolf Eriksson, ordförande i kollektivtrafiknämnden för Hjo, Tibro och Karlsborg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.