• idag
  25 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • måndag
  26 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

SKPF på museibesök

Läsarnas
PUBLICERAD:

Medlemmarna i SKPF Karlsborg inbjöds till ett besök på museet 16 september. Detta då det inte varit möjligt att ha några möten eller aktiviteter på grund av pandemin. Styrelsen bedömde att ett besök på museet kunde genomföras utan att bryta mot avståndsregler m.m. Föreningen stod för entréavgiften.

Museet har stora ytor, cirka 2200 kvadratmeter, här kan man umgås utan att trängas. Samling skedde i kyrkvalvet innan besöket. På museet finns det mycket att titta på, både vad gäller militärhistoria, fästningens historia och Karlsborgsbygdens historia.

Flera av medlemmarna hade inte besökt museet tidigare eller också var det länge sedan besök hade skett. Man blir hemmablind. Medlemmarna tyckte att besöket var intressant med fina och välordnade utställningar. Bildspel och bilder från gamla Karlsborg och övriga orter i kommunen var extra intressant. Många kom ihåg hur det en gång var. Några passade också på att fika på museet. Alla var nöjda med besöket/aktiviteten.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.