• idag
  20 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.5 mm
 • onsdag
  21 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Årets första Military Weekend i Skövde genomförd

Läsarnas
PUBLICERAD:
Att rätt bädda sin säng är en konst.
Foto: Sara Hardingz

Efter att all försvarsutbildning varit inställd för Skaraborgs Försvarsutbildningsförbund till och med 31 augusti är nu åter all utbildning i gång enligt plan. Det innebär bl.a. att prova på-utbildningen för intresserade av försvarsmakten genomförts enligt plan. Kursen löper över tiden fredag till söndag.

Alla som antagits till kursen inställde sig. Under ledning av kurschefen Paul Urvall och hans instruktörer genomfördes de olika momenten till deltagarnas belåtenhet. Bland momenten noteras fysisk träning, förläggning i logement, prova på-skjutning av olika eldhandvapen, brandsläckningsövning och grundläggande sjukvård inklusive bårtjänst.

Utbildningsledaren i Skaraborgsförbundet, Fredrik Holmkvist, var nöjd med utfallet när han summerade kursen och konstaterade: "Skaraborgsförbundet har goda förutsättningar att genomföra denna typ av kurser tack vare en god samverkan med Försvarsmakten i Skövde."

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.