• onsdag
  21 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.2 mm
 • onsdag
  21 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Byggnadsnämnden vill inte ens ta tag i vårt ärende

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Simon Persson
Angående insändaren med rubriken Kommunalt domstolstrots i SLA 12/9.

Vi har en liknande situation som byggnadsnämnden inte ens vill ta tag i. Vårt ärende är visserligen inte lika stort men det visar på en trend. Vi skickade in ett ärende som enligt alla Boverkets/kommunens byggregler/praxis borde få överklagas och behandlas. Byggenheten ville inte ens ”ta tag i det” utan skickade det direkt till Länsstyrelsen utan att informera oss att de hade gjort så!

Länsstyrelsen behandlade ärendet och skickade tillbaka det till nämnden eftersom nämnden inte hade utrett att det inte fanns skäl att inte ingripa. Ärendet är nu över ett år gammalt. Nämnden har aldrig kontaktat oss förutom efter vårt första brev. Vi lyckades få tag på samhällsbyggnadschefen i våras men handläggaren som fick jobbet att ringa oss, visade inget större intresse av att göra något åt situationen.

Alla betalar skatt, mycket skatt. Vissa skattebetalare har tydligen mer att säga till om i situationer som dessa och får som de vill, medan andra får inget. Peter ställde en bra fråga! Vem måste man känna för att bli tagen på allvar? Covid-19 kan inte längre användas som ursäkt.

Ledsen skattebetalare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.