• idag
  20 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  21 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

På tiden att det restes ett minnesmärke

Insändare
PUBLICERAD:
Veteranmonument i Garpaparken invigdes.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Replik.

I SLA 17/9 har Henrik Andersson synpunkter på kostnaden för ett monument för våra veteraner och sjunger samtidigt neutralitetens lov.

Att iaktta neutralitet mellan krigshandlingar och utsatthet å ena sidan och försök att skapa fred och drägliga livsvillkor för utsatta människor å andra sidan anser jag vara särdeles obarmhärtigt. Sverige som nation har i bred politisk enighet inte stått neutralt i denna fråga. Tvärtom har vi bidragit med både militärt och civilt bistånd i fredens tjänst. Andersson är kanske okunnig om att de soldater och civila som deltagit i detta bistånd har gjort detta frivilligt och med stora personliga uppoffringar. Några har tyvärr också fått betala med sitt liv, den allra största kostnaden.

Det var på tiden att det i Skövde restes ett tydligt minnesmärke som hedrar våra veteraner och deras gärningar. Den monetära kostnaden för denna enkla och värdiga sten torde vara försumbar jämfört med de insatser i internationell tjänst som våra kvinnor och män gjort.

Ronald Månsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.