• idag
  25 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • måndag
  26 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Välj cykeln istället för trängseln

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Magnus Andersson/TT

Många känner igen frustrationen av att leta efter parkeringsplats eller sitta i bilkö. Ursäkta mig, men om man tar med sig ett ton stål, två fåtöljer och en soffa när man ska in till stan får man räkna med att det blir trångt. Särskilt när tusentals andra också gör det.

De flesta dagliga bilturer till arbete eller skola kan göras på en halvtimme på cykel, visar undersökningar. Cykling är inte bara smidigt utan också ett enkelt sätt att få motion, rensa tankarna, minska utsläppen och spara pengar. Vi behöver inte vänta ett årtionde på nya högteknologiska lösningar för att kunna leva hållbart. Sadel, styre och trampor funkar många gånger bra.

Axel Olsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.