• idag
  25 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • måndag
  26 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Sverige är mer än bara storstäderna

Insändare
PUBLICERAD:
Kan det vara så att när problemet kommer i storstadsområden blir det helt plötsligt värt en debatt i landets riksdag, undrar insändarskribenten.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Sitter och tittar på riksdagens debatt om gängkriminalitet. Kan inte låta bli att förundras över samtliga partiers representanters upprördhet över den, som de säger, utbredda gängkriminaliteten i Sverige. Ja, det är upprörande med skjutningar och sprängningar som enligt dem sker i hela Sverige. Jag har ingen statistik över var dessa brott utförs men jag hör/ser inget som hänvisar till hela landet. Kan det vara så att när problemet kommer i storstadsområden blir det helt plötsligt värt en debatt i landets riksdag?

Det är ett hån mot alla andra i vårt land när det behövs en större kriminalitet i Stockholm, Göteborg och Malmö innan våra folkvalda känner att det är viktigt att diskutera frågan. Hur blir det med poliser i t.ex. Norrland där polisen inte finns tillgänglig inom rimlig tid, hur ser man på alla små samhällen som inte har poliser o.s.v.? Blir beklämd när hela Sverige innebär Stockholm, Göteborg och Malmö .

Gunnarson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.