• idag
  25 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • måndag
  26 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vi prioriterar kärnverksamheterna

Debatt
PUBLICERAD:
Alldeles nyligen gick regeringen ut med nya stora satsningar, för Skövde innebär detta ett tillskott på 21 miljoner kronor till äldreomsorgen och 38 miljoner kronor till övrig välfärd, skriver Marcus A Andersson (S) i sin debattartikel.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Det är inte en slump att när vi Socialdemokrater får förtroende att styra - då tar ansvar, vi ser till att säkra upp både välfärd och arbetsmarknad. Vår uppgift är och kommer alltid vara att säkerställa att vi som bygger samhället genom arbete i både privat och offentlig sektor har förutsättningarna för ett gott liv. Till skillnad från många andra partier vars mål är att nedmontera den trygghet vi har i vårt välfärdssystem vill vi fortsätta att bygga ett samhälle som är jämlikt och jämställt.

Denna kamp är inte ny utan en kamp vi har fört i över 100 år.

Delar av detta görs genom de satsningar som sker tack vare våra starka statsfinanser, något vi arbetat aktivt och medvetet med och därmed ha marginaler vid tuffa tider. Detta sker genom flertalet olika satsningar. Sjuk och socialförsäkringssystem är utvidgat, vi har omställningsstöd på sammanlagt 39 miljarder kronor som syftar till bland annat att företag ska kunna överbrygga den akuta krisen som pandemin innebär och samtidigt kunna ställa om och anpassa sin verksamhet.

Förutom detta har landets kommuner och regioner tilldelats 22 miljarder kronor i corona-stöd varav drygt 50 miljoner kr. gått till vår kommun, detta tillskott är till för att säkra vår välfärd. Alldeles nyligen gick regeringen ut med nya stora satsningar, för Skövde innebär detta ett tillskott på 21 miljoner kronor till äldreomsorgen och 38 miljoner kronor till övrig välfärd, detta kommer stärka oss ytterligare under kommande år.

I Skövde bevakar vi noggrant vad som görs med invånarnas skattemedel och vi kommer alltid att prioritera kommunens kärnverksamheter – inte chansningar och prestigeprojekt likt det vi ser på Billingen. Vi vill bygga ett Skövde där skattemedel går till välfärd och budgeten är i balans.

För oss finns det alltid en väg framåt med både ansvarstagande och satsningar.

Marcus A Andersson

Ordförande Socialdemokraterna Skövde

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.