• idag
  20 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  21 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vi gör alla vad vi kan för att du ska få vård

Insändare
PUBLICERAD:
Jag kan lova att vi gör allt i vår makt för att vårda och hjälpa den som kommer till oss, menar insändarskribenten.
Foto: Erica Augustsson

Nästan dagligen finns insändare eller reportage om dig som väntar på vård i någon form. Det gör mig ont att du får vänta men jag vill att du ska veta att jag som vårdpersonal tillsammans med alla andra kollegor arbetar varenda dag för att just du ska få komma till oss. Om det är för en operation, kontroll, röntgen, provtagning – ja allt som vi kan bistå med.

När man väntar går tiden mycket långsamt, kanske blir du försämrad, kanske får mer ont osv. Oron och ängslan stiger och man vill få hjälp nu. Den som fått tiden före dig har prioriterats efter konstens alla regler och hens behov var större. Kanske inte tröstande ord att ta in men det är fakta.

Likaså att jag som personal har bara två händer, har rätt till lunch på 60 minuter, behöver gå på wc, behöver vabba eller blir sjuk själv. Det gör mig därför väldigt ledsen när jag läser insändaren från signaturen Eilert (SLA 12/9) där man tror att vi vårdpersonal gnäller för att vårdsökande behöver och kräver vård.

Jag kan lova att vi gör allt i vår makt för att vårda och hjälpa den som kommer till oss. Produktionen (låter krasst men så är det) av patienter är hög och vi jobbar mer slimmat än någonsin. Ditt besök hos oss påverkar många kugghjul som tillsammans verkar för att ge dig en trygg och säker vård. Västra Götalandsregionens vision ”Det goda livet” innebär bland annat en hälso- och sjukvård med hög tillgänglighet och kvalitet. Kvaliteten är fortsatt fantastisk enligt mig men jag kan just nu bara beklaga bristen på önskad tillgänglighet. Men en sak lovar jag dig – vi gör alla vad vi kan. Vi ses!

Undersköterska SkaS S

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.