IFK Skövde mot nya mål

Publicerad:
Rasmus Wremer har gjort 1 800 seriemål för IFK Skövde. Foto: Erica Augustsson

När IFK Skövde besegrade Hallby i Jönköping i veckan innebar det att IFK som åttonde klubb har tagit 1 000 poäng i högsta serien. Detta skriver klubben på sin Facebooksida.

IFK gjorde sin första säsong i eliten 1990/91 och har sedan dess aldrig varit ur.

IFK Skövde är inne på sin 31 säsong och har spelat 910 matcher och ligger på åttonde plats i maratontabellen.

Redbergslid är solklar etta med sina 79 säsonger, sedan följer Drott (50 säsonger), Lugi (53), Eskilstuna Guif (55), Ystads IF (49), IFK Kristianstad (48), Sävehof (33) och sedan kommer IFK Skövde med 30.

Sävehof och IFK Skövde har lyckats etablera sig i modern tid. Sävehof debuterade 1987 och IFK Skövde tre år senare, sedan har de följts åt i mångt i mycket med sin verksamhet på såväl senior- som juniorsida.

SAIK var först

När det gäller handbollen i Skövde skall det också konstateras att Skövde AIK har gjort sju säsonger i högsta serien mellan 1946 och 1962. Militärstaden Skövde har onekligen en djupt rotad handbollskultur. SAIK lade ner handbollen 1990 då HP Skövde 90 tog över.

IFK Skövde har startat säsongen med tre raka segrar och faktum är att laget inte förlorat en match sedan annandag jul 2019 (26–27) mot HK Malmö).

Främste målskytten

Målen har rasslat in genom åren och Rasmus Wremer är den i klubben som stått för flest mål genom tiderna. Mot Guif såg han till att göra sitt 1 800 seriemål för IFK Skövde.

Det första kom i en slutspelsmatch mot Redbergslid 2001 och de senaste mot Hallby på onsdagskvällen (fem totalt). Detta av en spelare som vann skytteligan redan 2006/2007 med 205 gjorda mål. Efter det blev det fyra säsonger i danska Ålborg där han tillsammans med den nuvarande klubbkompisen Kristian Svensson blev dansk mästare 2010. 2011 blev det IFK Skövde igen.

– Visst är det kul och alla mål är väl mest ett bevis för att jag varit med länge, säger Rasmus ödmjukt.

Om vi dessutom plussar på 208 slutspel- och 122 mål Europacupmål så har han ju passerat 2 000 gjorda mål med råge.

Debut mot RIK

Rasmus Wremer har IFK Mullsjö som moderklubb, efter en sejour i Hallby blev det IFK Skövde som junior 1998. Gunnar Blombäck plockade sedan upp honom i elitlaget och debuten skedde 2001.

– Om jag minns rätt gjorde jag mitt första mål i en slutspelsmatch mot Redbergslid i Billingehov, säger Rasmus.

Wremer har kontrakt över den här säsongen och spelar i ett lag som många tror skall gå väldigt långt. En kontrast till bara för några år sedan då det var tungt med klena resultat och risig ekonomi.

– Klubben har verkligen gjort det bra på alla plan och roligt att få vara med om det också, säger Wremer.

Artikeltaggar

HandbollIFK Skövde handbollKristian SvenssonRasmus Wremer

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare