Hoppa till huvudinnehållet

Kanonstart för Walléns danska gäng i Champions League

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Angelica Wallén och Odense Handboll övertygar i Champions League.
Angelica Wallén och Odense Handboll övertygar i Champions League. Foto: PRIVAT

Angelica Wallén och Odense Handboll har fått en kanonstart i gruppspelet i Champions League med tre raka segrar. I helgen besegrade det danska laget Buducnost ifrån Montenegro med 30–21 på hemmaplan.

Odense Handboll, med den tidigare Skövde HF-spelaren och Tibro HK-fostrade Angelica Wallén i laget, är enda lag i sin grupp i Champions League som har full pott efter de inledande tre omgångarna i det europeiska cupspelet.

I helgen fick Odense besök av Buducnost ifrån Montenegro. Det blev seger med 30–21 (12–8) på hemmaplan på söndagen. Odense hade dessförinnan besegrat både tyska BV Borussia 09 Dortmund och SCM Ramnicu Valcea ifrån Rumänien.

Odensen toppar gruppen, som består av åtta lag, med sex poäng före tvåan Brest Bretagne Handboll ifrån Frankrike som har fem poäng, samma poäng som trean CSKA ifrån Ryssland.

I nästa omgång ställs Odense mot Györi Audi ETO KC ifrån Ungern på bortaplan den 10 oktober. I den danska högsta ligan har Odense inlett med fem segrar på sex matcher. De förlorade premiären klart mot obesegrade serieledande Team Esbjerg men har sedan tagit fem raka seger. Odense ligger på en femte plats.

På herrsidan deltar Elverum Handboll ifrån Norge – med bland andra de tidigare IFK Skövdespelarna Christopher Hedberg och Edwin Aspenbäck i laget – i Champions League. De inledde gruppspelet med att besegra Porto tidigare i september.

I slutet av förra veckan skulle det norska laget ha mött HC Vardar 61 ifrån Nordmakedonien på hemmaplan men matchen fick skjutas på framtiden på grund av nationella karantänsregler under pandemin. Klubbarna jobbar på ett nytt datum. Matchen måste spelas innan utgången av februari.

I nästa omgång ska Elverum möta Lomza Vive Kielce ifrån Polen på hemmaplan den 1 oktober.

Artikeltaggar

Angelica WallénChampions LeagueHandboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.