Vad kostar Boulognersjön?

Insändare
PUBLICERAD:
Vad kostade Boulognersjön totalt att bygga och vad kostar driften, undrar insändarskribenten.
Foto: Roland Svensson

Det har varit mycket skriverier i tidningen om den konstgjorda sjön i Boulognerskogen. Det skulle vara mycket intressant att få veta vad allt kostar. Vad kostade sjön totalt att bygga och vad kostar driften?

Den "gamla" sjön som fanns på 50-talet var redan då svår att hålla fräsch. Massor med fåglar och skräp som slängdes i vattnet. Även otäcka sabotage förekom som vassa pålar vid bryggan.

I den nya sjön måste man byta massor av kubikmeter Vättervatten varje dag, ha personal som städar och skrämmer gäss dagligen så gott det nu går och städa skräp som folk inte orkar ta med hem eller slänga i papperskorgar.

I augusti var det inte många dagar som badvattnet var tjänligt.

Man kan ju undra varför Skövdes politiker inte inser att det förmodligen är bättre att satsa på de sjöar och badbassänger som finns. Skövde är ingen sjöstad. Gå över kommungränser och kämpa för Vättern och inte bygga in Simsjön med permanentboende. Det borde väl vara bättre.

En som undrar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.