Hoppa till huvudinnehållet

Billingehus: "Har fått förväntat resultat"

Publicerad:
Rekonstruktören får mer tid för arbetet med Billingehus.
Rekonstruktören får mer tid för arbetet med Billingehus. Foto: Anna Warner/arkiv

Rekonstruktionen av Billingehus har blivit förlängd. Rekonstruktören ansåg att de negativa effekterna av pandemin var skäl nog.

Rekonstruktionen av Tribe hotell Billingehus AB, företaget som driver hotellet, pågår och i en intervju i SLA i augusti sa rekonstruktören Tomas Arebo att han var optimistisk till möjligheterna att undvika konkurs.

I första läget skulle rekonstruktionen pågå till den 24 september, men ...

– Den tiden är inte tillräcklig. Det är en stor rekonstruktion och vi kommer behöva begära förlängd tid, sa Arebo redan i augusti.

Förväntat resultat

Arebo begärde förlängning och i yttrandet skriver han bland annat att bolaget har följt rekonstruktionsplanen på ett tillfredsställande vis. Åtgärder har vidtagits och fått förväntat resultat.

Planen är att under de tre första månaderna fokusera på kostnadsbesparande åtgärder för att under de kommande tre lyfta intäkter som ett resultat av åtgärderna.

Pandemiproblem

Arebo skriver att han har kontrollerat effekterna av åtgärderna samt hotellets ekonomi, och han anser att man kan anta att syftet med rekonstruktionen uppnås.

Arebo poängterar problemen som uppstått under pandemin och att den har begränsat intäktsmöjligheterna för hotellbranschen. De negativa effekterna är skäl nog för att få en förlängning av rekonstruktionen, anser han.

På fredagen godkände Stockholms tingsrätt en förlängning till och med 24 december.

Stora skulder

Bolaget ansökte om rekonstruktion i juni. I juli presenterades en plan som syftar till bolaget ska bli ekonomiskt hållbart på kort och lång sikt. Bolaget kan inte försättas i konkurs under rekonstruktionstiden.

Billingehus utgör bara en del av den pågående rekonstruktionen som omfattar 13 svenska hotell i First hotel-kedjan. Skulderna i bolagen är på flera hundra miljoner kronor, främst i form av hyresskulder till koncernens fastighetsbolag Host.

Artikeltaggar

BillingehusCoronavirusetEkonomiSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.