Hoppa till huvudinnehållet

Somby fick det tufft i Partille

Publicerad:
SLA
redaktion@sla.se
Natalie Wästefors  drog ett tungt lass i Somby och stod för sju mål.
Natalie Wästefors drog ett tungt lass i Somby och stod för sju mål. Foto: Erica Augustsson

När Sävehof och Skövde HF:s utvecklingslag; HK S-hof och Somby/Skövde möttes i Partille blev det tufft för det unga skövdelaget. S-hof vann med 32–19.

Somby har haft två jobbiga bortamatcher som slutat med klara förluster, först i Malmö och sedan i Partille, men hemma lyckades laget få till oavgjort mot Ystads IF i Idrottshallen.

Nu skall det konstateras att Somby gjorde en bra första halvlek mot HK S-hof. Då hängde laget med bra i målprotokollet och var även uppe i ledning vid några tillfällen. Natalie Wästefors som finns med i elitlaget drev laget och stod för sex mål i första halvlek och sju totalt. S-hof slutade halvleken starkt och gick till pausledning med 15–11.

Hemmalaget körde sedan matchen tidigt i andra när 15–12 ändrades till 22–12 inom loppet av sju minuter.

S-hof hade matchen i sin hand och kunde hålla avståndet och öka det något och vinna med 13 bollars övervikt.

Mål: Somby: Natalie Wästefors 7, Melina Pilav 5, Tindra Sahlin Wallenius 4, Julia Eriksson, Fanny Lindström, Alice Nilsson.

Artikeltaggar

HandbollHF Somby/SkövdeSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.