• onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

PRO:are på allépromenad

Läsarnas
PUBLICERAD:
Foto: Göran Hermansson

Den 14 oktober var 21 PRO:are i Skövde på en härlig höstpromenad i delar av Skövdes alléer. Vi startade vid PRO-gården och gick genom Vasastan, förbi huset där författaren och akademiledamoten Johannes Edfelt bodde 1921-1930, född 1904, död 1997. 1930 flyttade Johannes Edfelt till Stockholm.

Promenaden gick också förbi Skövdebostäders Armborstet som ligger nära centrum, men ändå naturnära med härligt läge utmed Billingesluttningen, med 24 välutrustade radhus på 117 m2 och 12 lägenheter på 59–73 m2 i fyrfamiljshus. I området finns också kolonilotter.

Våra promenader har hittills gynnats av strålande väder och inte minst nu i höstens vackra färger. Promenaderna är också ett utomordentligt tillfälle för information och samtal i ett tempo som passar. Avslutningsfika på Helénsgården. Helensgården och Petter Helens gata har sitt ursprung från stadsbonden Petter (Sven Pettersson) gift med Lotta Helen. Lotta dog 1916. Dagens frågor handlade om antalet ledamöter i Skövde kommunfullmäktige, när Timboholmskatten hittades, antalet födda i Skövde 2019, när Skövdes skyddshelgon levde, antalet nationella minoriteter i Sverige och när Sveriges äldsta idrottsförening bildades. Äldsta idrottsföreningen var Uppsala simsällskap bildad 1796.

Nästa onsdag 21 oktober deltar PRO Skövde i i en nationell friluftsdag med fika och lotteri i Helensparken.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.