Hoppa till huvudinnehållet

Utlovar många aktiviteter på Höstlovet

Publicerad:
Reporter Anita Enocksson
Anita Enocksson
anita.enocksson@sla.se
Kultur och fritis Helene Axelsson och Josefina Uhrbom Rosén presenterar höstlovsprogrammet.
Kultur och fritis Helene Axelsson och Josefina Uhrbom Rosén presenterar höstlovsprogrammet. Foto: Anita Enocksson

Kultur och fritids Helene Axelsson och Josefina Uhrbom Rosén puffar gärna redan nu för utbudet på årets höstlov. Programmet för höstlovet som är den 26-30 oktober, vecka 44, är anpassat till rådande omständigheter med Covid -19.

De flesta aktiviteterna har kravet på föranmälan då antalet platser blir begränsat och den som känner sig sjuk uppmanas som vanligt att stanna hemma.

Aktiviteter kan också komma att ställas in om personal skulle bli sjuk eller om smittoläget förändras. Med det sagt - vad händer på årets höstlov?

– Bland annat en tre dagar lång kurs i showmix eller hip hop, tipsar Helene och tillägger om ishallen.

Allmänhetens åkning

– Vi har också några tider för allmänhetens åkning i ishallen som man kan anmäla sig till då vi kan ha personal på plats.

Det blir i övrigt filmvisning med Alfons Åberg och Toy Story 4 och biblioteket firar att Pippi Långstrump fyller 75 år och bjuder på kalasstämning med tipspromenad och pyssel hela veckan.

– De bjuder också in till läslovsutmaning, där man får en bokgåva som tack.

Det blir kreativt skapande med halloweentema med pyssel för olika åldrar och de minsta har möjlighet att anmäla sig till en aktivitet där man dekorerar minitårtor.

Sporthallen

– Vi har aktiviteter i Sporthallen med hinderbana för de yngsta 3-6 år och pingisspelande för årskurs 1-9 i omgångar.

Tibro museum passar på att hålla lite extraöppet under höstlovet och fritidsgården Dojan håller öppet med aktiviteter och har dessutom öppet hus för årskurs 2-5 som i vanliga fall inte är välkomna till fritidsgården. Badhuset är också öppet för allmänheten.

– Men där råder det speciella restriktioner på grund av Covid 19. Man får gärna följa oss på Instagram där vi lägger upp alla aktiviteter på ungitibro.

Artikeltaggar

Alfons ÅbergBiblioteketDojanNyheterNöje/KulturPippi LångstrumpSkola och utbildningTibroTibro kommunTibro museum

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.