Snart dags för Sweden Game conference

Spel
PUBLICERAD:
Bild från Sweden Game Conference 2019.
Foto: Högskolan i Skövde
På onsdagen startar Sweden Game conference i Skövde.
Årets upplaga blir dock annorlunda mot tidigare då evenemanget har bantats ned och det mesta kommer att ske digitalt.

Den pågående pandemin har inneburit förändringar även för Sweden Game conference. Evenemanget har i år fått flyttas från Arena Skövde till att istället hållas online.

Men ett stort fokus kommer att läggas på spelstudenterna på Högskolan i Skövde och för dem kommer konferensen, som i år hålls 21-23 oktober, också att hållas kostnadsfritt på ASSAR Industrial Innovation Arena.

– Min ståndpunkt är alltid att Sweden Game Conference ska erbjuda våra studenter möjligheter till unika möten med profiler från spelbranschen. I år blir det lite annorlunda i och med att det mesta blir online, men vi kommer ändå att ha med flera intressanta namn från intressanta företag, säger Per Backlund, professor i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde i ett pressmeddelande.

På ASSAR kommer det att anordnas en del aktiviteter. På onsdag kommer fokus att ligga på spelföretag och de kommer bland annat att ha möjlighet att sälja in sina spel för intressenter och finansiärer.

På konferensens två sista dagar läggs större fokus på studenterna och de kommer kunna ta del av en rad olika föreläsningar. I år streamas föreläsningarna också online på Sweden Game Conferences webbsida,och kommer bland annat att handla om hur du skapar portfolio som spelgrafiker, karaktärsdesign i Overwatch, hur verktyg tagits fram för AAA-spel och hur du blir en del av spelbranschen.

På fredag ska också Academic Game Award delas ut. Priset är Skövde kommuns pris till dataspelsstudenter och de tre nominerade spelen heter Ninvae, Super Nova’s Symphony samt Die, Recompile. Spelen är skapade under en tio veckor lång kurs på Högskolan i Skövde.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.