Hoppa till huvudinnehållet

Friluftsdag i höstrusket

Publicerad:
Kristian Åkerstedt kastar pil och Roine Larsson (sittande) för statistik. Foto: Jesper Sydhagen

PRO hade en landsomfattande friluftsdag för att få igång gemenskapen efter pandemins inbrott. Föreningen har kommit igång med några av aktiviteterna efter att pandemin.

Ett påbud gick ut till landets PRO-föreningar om att arrangera en friluftsdag den 21 oktober för att skapa engagemang och gemenskap som motvikt till våren och sommarens inaktivitet.

Pandemin har dragit ner verksamheten. Karlsborgsföreningen har i vanliga fall en hel del på schemat.

– Vi har en stor verksamhet – tolv grupper. Det är inte dåligt. Det finns inte en dag då det är ledigt här, säger Albert Eriksson och syftar på föreningslokalen Sjövillan.

På senare tid har några av grupperna startat igen.

– Det har varit lite tunt nu i år, men vi körde igång lite lätt från augusti med friskvård, säger ordförande Roine Larsson.

Odd Arverud håller i sånggruppen som är uppe på en maxkapacitet på 20 personer. De träffas varje torsdag i Folkdanslagets lokal vid Haganäset som erbjuder möjligheter för deltagarna att hålla avstånd.

På tisdagar är det friskvård och tipspromenad, där vinnaren inte bara får en skraplott utan även äran, eller besväret, att göra frågor till nästa veckas omgång.

Även knep och knåp-gruppen och läsecirkeln har kommit igång. Det finns även planer på att starta upp en ny grupp kring temat hemberedskap.

Samling vid Sjövillan

Kaffe avnjöts efter fullgjord tipspromenad.
Kaffe avnjöts efter fullgjord tipspromenad. Foto: Jesper Sydhagen

Ett antal medlemmar svarade på det landsomfattande påbudet och samlades vid Sjövillan på onsdagsförmiddagen. De gick tipspromenad, pilkastning och körde sittgympa. Kaffe var välbehövligt mellan utomhusaktiviteterna i höstkylan.

PRO i Karlsborg har 200 medlemmar. Alla vågar inte komma ut under pandemin, men föreningen har en kontaktgrupp som är länk mellan medlemmar och förening. Föreningen brukar bjuda medlemmar över 85 på julmat, men det är oklart om det är möjligt att genomföra i år.

Artikeltaggar

KarlsborgNyheter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.