Nya dödsfall i Skövde och Skara

Vård & omsorg | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Totalt har minst 105 personer i Skaraborg avlidit på grund av covid-19,
Två nya dödsfall i covid-19 har registrerats i Skaraborg den senaste sjudagarsperioden.
Det visar statistiken från Socialstyrelsen.

Under fyra veckor i rad hade ingen skaraborgare rapporterats avliden i sviterna av covid-19. Men nu är alltså trenden bruten med två nya dödsfall varav ett i Skövde och ett i Skara.

Dödsfallet i Skövde har registrerats som avliden på särskilt boende. Det finns inga uppgifter om var dödsfallet i Skara har inträffat mer specifikt.

105 personer i Skaraborg

Totalt har minst 105 personer avlidit i Skaraborg på grund av covid-19. Exakt antal dödsfall går inte att se i statistiken eftersom Socialstyrelsen inte offentliggör antalet om det rör sig om färre än fyra avlidna i en kommun.

Socialstyrelsen bygger sin statistik på dödsorsaksintyg som de får in från läkare runt om i Sverige. Den senaste offentliga statistiken är från den 13-19 oktober. Däremot kan dödsfallen ha inträffat tidigare eftersom det sker en viss eftersläpning i inlämningen av dödsfallsintygen,

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.