Trafiksituationen i Hentorp är klart underkänd

Insändare
PUBLICERAD:
Det pågår störande buskörning i höga hastigheter på Gröna vägen i Hentorp, menar insändarskribenterna.
Foto: Lena Jonsson
Tre av Hentorps bostadsrättsföreningar utmed Gröna vägen reagerar nu skarpt över att inget händer från kommunens sida angående det som vi ser som störande buskörning, både dag, kvälls- och även nattetid emellanåt. Med start vid skolan, förbi övergångsstället vid Hemköp och ända ned till den ombyggda kurvan före Annero. Detta sker också i omvänd riktning. Regler som gäller, tillämpas inte. Det händer relativt ofta att en buss som stannat för av- eller påstigning blir omkörd i fel körfält.

Gröna vägen är en 40-sträcka med ett flertal hållplatser för bussar där av- och påstigning sker. Förr eller senare kommer tyvärr något tragiskt att hända. Övergångsstället utanför affären är också ett mycket farligt ställe, där både äldre och yngre skall passera. Där finns en skylt som påvisar rekommenderad hastighet till 30 km/h. Det sker ganska ofta incidenter av olika slags kategorier. Trafiken till och från Hentorp har på senare tid ökat ganska markant. Två vägbulor på Södra vägen anlades för något år sedan, men det behövs tydligen ännu fler.

Utsatt ställe av störst betydelse är väl ändå Hentorps skola som ligger utmed denna sträcka. Där gäller ju som alltid vid en skola 30 km/h. Men vem bryr sig? Det händer inte mig som van bilförare tänker du. Men nu är det så här, jag påstår att du som bilförare inte kan inse vad som skulle kunna hända om barnet, oftast betydligt klokare än vad du är men inte har den bedömningsförmågan som du borde ha, och då kan olyckan snabbt vara framme. Kan du då leva med att det var du som orsakade olyckan och fortsatt kunna bo kvar i Hentorp med samma adress som idag?

Är det nu så coolt att låta så mycket som möjligt och gasa på så mycket som möjligt? Vem imponerar du på? Din tidsvinst är försvinnande liten om du håller dig till lagliga fordon och hanterbara hastigheter.

Till ansvariga inom Skövde kommun: Ni är ytterst ansvariga för vägnätet i Skövde. Vi skall inte behöva vänta längre på att bli tillgodosedda med en lösning för just denna vägsträcka. Allt går att lösa, bara man inte blundar. Brådskande ärenden får inte bordläggas. Ingrip nu! Gör som man gjort på infarten till Hjo. Till exempel smalare passager och skyltar som visar vilken hastighet man håller. Andra kan ju då även se hur fort du kör. Bra va? Det är riktigt bra åtgärdat! Framför allt nu, när vi har en poliskår som inte hinner prioritera mycket annat än mer kriminella händelser i samhället.

Tråkigt men sant. Ni är mer upptagna av att planera förtätning av Skövde än att underhålla den miljön som är befintlig. Glöm inte bort oss i Hentorp.

Besvikna Hentorpsbor

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.