Målexplosion när Rögle slog Frölunda

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Rögle fick jubla mot Frölunda. Arkivbild.
Foto: Anders Bjurö/TT
Tekniksystemet havererade och Rögles introhymn avbröts oväntat.
Därefter blev det åka av när hemmalaget byggde på sin segersvit mot Frölunda.
Rögle vann matchen med 5–4.

Serieledande Frölunda kom till toppmatchen i Ängelholm för att gästa ett Rögle med två raka förluster i bagaget.

Men kanske var det också ett Rögle, fyra poäng bakom serieledaren, som på förhand hade ett mentalt övertag. Skånelaget vann nämligen samtliga fyra matcher lagen emellan under förra säsongen, alla med uddamålet.

Man hade dessutom segrat i fem av de sex senaste mötena.

-Vet inte om det är speciellt svårt att möta just Rögle, men de har fått resultaten med sig. Det har varit jämt mellan de här två lagen, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg inför matchen.

Sjögrens revansch

Halvvägs in i första perioden tog Patrik Carlsson vara på Röglekaptenen Mattias Sjögrens utvisning och gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Frölunda var ute efter att bryta sviten.

Men inte ens 30 sekunder senare revanscherade sig Sjögren när han var med och spelade fram Leon Bristedt till 1-1. Även detta mål gjordes i numerärt överläge.

-Powerplay och boxplay blir viktigt. Det är viktigt att hålla sig från båset, summerade Carlsson i C Mores pausintervju.

Och pausintervjuerna var knappt avklarade innan Max Friberg kastade in en puck mot Röglemålet, pucken letade sig in mellan Christoffer Rifalks ben och gästerna hade tagit ledningen.

Målexplosion

Frölunda förde sedan spelet under den större delen av andra perioden – som avslutades med en fullständig målexplosion.

Inom loppet av en minut och 20 sekunder gjorde Anton Bengtson, Nicklas Lasu och Dennis Everberg alla mål och därmed skulle slutakten inledas med siffrorna 3-3 på resultattavlan.

-Det summerar hela perioden, båda lagen släpper till många chanser. Nu gäller det att täppa till och ta vara på våra chanser, förklarade Anton Bengtsson som gjorde sin hundrade poäng i SHL.

Tyske backen Moritz Seider gjorde sin första hemmamatch för Rögle och med Max Friberg i utvisningsbåset spelade tysken fram Simon Ryfors, som med ett hårt slagskott såg till att Rögle för första gången i matchen var i ledningen.

Den här gången var det gästernas tur att replikera, drygt en minut senare hittade Theodor Lennström krysset, framspelad av Joel Lundqvist som därmed fick sin andra assistpoäng för kvällen.

Men det var Rögles kväll. Med två minuter kvar sprätte Anton Bengtsson upp en backhand i nättaket, såg till att hemmalaget byggde på segersviten mot Frölunda och också närmar sig i tabelltoppen.

-Vi hittade en väg att vinna, skönt att få tre poäng igen, säger Bengtsson.

Martin Hardenberger/TT