• idag
  16 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Höstlovsaktiviteter för Skövdes unga

Fritid och livsstil
PUBLICERAD:
Höstlovet inleds redan nu på lördag med halloweenpyssel.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Under höstlovet nästa vecka hålls flera olika sorters aktiviteter för Skövdes unga. Det är både filmvisningar, spökvandringar och teater bland annat.

Programmet smygstartar redan nu på lördag med halloweenpyssel på Kulturfabriken. På måndag inleds ett teaterkollo som hålls under fyra dagar. Tillsammans med dramapedagogen Elin Bothén-Nyström skapas en spökvandring på stadsbiblioteket som på torsdagen kommer att spelas upp för publik. För att delta krävs föranmälan senast fredag, den 23 oktober.

Ficklampsvisning

Den som själv vill gå på spökvandring kan bege sig till stadsbiblioteket på torsdag eftermiddag. Då får barn i åldrarna fyra till nio chans att möta häxor, troll och andra väsen. Samma dag fast några timmar senare är det dessutom ficklampsvisning på Konstmuseet. Då utforskar man konstverken i skydd av mörker.

När det gäller film så visas tre stycken under veckan på biograf Odeon i Kulturhuset. På tisdag "Pelle Svanslös", på torsdag "Framåt" och på fredag "Risto Rappare och en falsk Vincent".

Balthazar Science Center har som vanligt öppet och håller i flera aktiviteter utöver det ordinarie programmet, bland annat finns möjlighet att experimentera i experimentbaren, bygga legomonster och testa att bli 3D-skannad i det nya prototyplabbet.

Rymden som tema

På Västergötlands museum i Skara är veckans tema rymden. På måndag finns Mariestads Astronomiska klubb på plats för att informera om stjärnbilder, planeten mars och låna ut sina instrument för att titta på stjärnhimlen, om vädret tillåter vill säga. Veckan fortsätter med pyssel, filmvisning och en utställning om gamla sällskapsspel med rymden som röd tråd.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.