Hoppa till huvudinnehållet

SAIK tappade till blytung förlust

Publicerad:
SAIK fick lämna poänglöst och nu blir det att ladda om för hemmamötet med Eskilsminne nästa helg.
SAIK fick lämna poänglöst och nu blir det att ladda om för hemmamötet med Eskilsminne nästa helg. Foto: Erica Augustsson

Skövde AIK var på väg mot seger och tre tunga poäng mot Qviding på Valhalla i Göteborg, men hemmalaget vände 0–2 till seger med 3–2 inom loppet av tio minuter mot slutet.

Andra raka förlusten för Skövde AIK som ännu inte kan kvittera nytt kontrakt. Här fanns det alla möjligheter, men det hela rann ut i sanden mot ett hemmalag som aldrig gav upp, något som betalade sig till slut.

Med fem omgångar kvar har SAIK 34 poäng och det behövs ytterligare någon eller några pinnar för att vara på den säkra sidan.

– En riktig sur förlust, vi borde naturligtvis ha klarat att spela av matchen med en ledning på 2–0, men tyvärr blev vi för passiva och det förstärktes när de gjorde sitt första mål, säger Mikael Lindgren som gjorde sin första match som huvudansvarig coach då Stefan Strind har lämnat.

SAIK tappade till förlust

Nu gäller det att den här tunga förlusten inte sätter sig i huvudet på spelarna:

– Det tror jag inte är någon risk. Sådant här händer i fotboll även om det aldrig är roligt när det sker, säger SAIK-tränaren.

Mål på frilägen

Nu skall det poängteras att Qviding kändes farligt hela matchen, men utdelningen dröjde till den sista kvarten. Göteborgslaget var lyckosamt i sin press på mitten som störde SAIK:s speluppbyggnad.

I stället såg det ut som det var omställningar som skulle bli segervapnet.

0–1 (15): Amer Ibrahimovic serveras av Mikael Mörk. Amer sliter sig loss från sin försvarare, kommer fri, rundar målvakten och rullar in ledningsmålet.

0–2 (56): Nu är det Amar Mushin som hittar Viktor Granath i djupled. Viktor kommer fri och skjuter bollen över den utrusande målvakten. detta var Granaths tionde mål för säsongen.

Med en tvåmålsledning i ryggen låg vägen öppen till tre viktiga poäng

Länge hade också SAIK kolla på motståndarnas offensiv som mest mynnade ut i många resultatlösa hörnor.

Efter 77 minuter sprack nollan efter en boll som styrdes i mål. Qviding hade rejäl vittring och fyra minuter senare fick de efterlängtad utdelning på alla hörnor. Lagkaptenen Oscar Ehner nickade bollen i mål.

Nu var ett kontraktskämpande hemmalag glödhett och Noa Bernhardtz avgjorde med sitt andra mål i matchen.

I slutsekunderna hade sedan SAIK ett jätteläge till kvittering. Villiam Granaths nick räddades nästan mirakulöst av målvakten Marcus Alexandersson. Direkt efter räddningen på mållinjen blåste domaren för full tid.

Artikeltaggar

Amar MuhsinAmer IbrahimovicEttan södraFotbollMikael LindgrenMikael MörkSkövde AIKStefan StrindViktor Granath

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.