Hoppa till huvudinnehållet

Stormen på Nyboskolan!

Publicerad:
Foto: Anita Enocksson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Som personal i Tibro kommun är det inte utan att jag är bekymrad. Personalen på Nyboskolan har nyligen genomfört en arbetsmiljöundersökning. Den genomfördes av företagshälsovården i Tibro kommun (Avonova). Den visar tydligt att flertalet av personalen inte mår bra under nuvarande ledarskap (flertalet upp till 75% enligt Avonova). Det saknas förtroende från medarbetarna. Ändå väljer bun i Tibro att sitta lugna i båten och vänta ut ”stormen”. Kanske hoppas man på att den ”jobbiga” personalen ska ledsna och lugna sig? Gör man det anser jag att ni begår ett stort misstag inom kommunen. Det riskerar medföra att man förlorar värdefull kompetens. Att i dagens läge förlora utbildad personal kan få följder för många år framöver. Då det numera är lärarnas marknad kan kompetent och utbildad personal välja och vraka bland lärarjobb i närliggande kommuner. Det Tibro kommun nu står inför är alltså en ”brain drain” likt den som brukar drabba fattiga länder i kris. Så vad bör kommunen göra för att undvika detta? Ni behöver sträcka ut en hand och lyssna på personalen. Annars riskerar Nyboskolan likt en båt i storm kapsejsa ner i djupet!

Orolig besättning!

Artikeltaggar

InsändareNyboskolanTibro kommun